Søk
CATERING MENY
  Menu Close
  TILBAKE

  Abildsø Gård: En Kulturarv, et Sosialt Prosjekt og Kilden til Matspecialens Eplemost

  I hjertet av Oslo, skjult i Østensjøvannets miljøpark, ligger en oase av grønt og ro - Abildsø Gård. En historisk gård fredet av Riksantikvaren i 1997, og et levende minne om Norges rike landbrukshistorie og nasjonal kulturarv. Men Abildsø er ikke bare en tradisjonell gård; den er en ideell institusjon som gir tilbake til samfunnet på en unik og meningsfull måte.

  Navnet Abildsø kommer fra det gammelnorske ordet "apaldasin", som betyr "enga der det gror villepler". Denne tradisjonen med epledyrking har gått hånd i hånd med gården i over tusen år, og selv om de ville epletrærne for lengst er borte, står 7000 nyplantede trær som bevis på gårdens forpliktelse til sin fruktfulle historie. Dette er også hvor vår elskede MOST EPLE kommer fra - eplemosten som er kjent for sin uslåelige kvalitet og smak.

  Hos Matspecialen er vi stolte over å ha MOST EPLE i vårt sortiment, ikke bare for den forfriskende smaken og den høye kvaliteten, men også fordi hver flaske vi selger støtter det inspirerende arbeidet Abildsø Gård gjør for samfunnet. Hvert eple som presses, hver flaske som fylles, gir unge mennesker en mulighet til å arbeide og bidrar til å finansiere gårdenes viktigste satsningsområde - å forebygge frafall i skolen. Dette er en vin-vinn situasjon der vi får nyte et nydelig produkt mens vi støtter en verdifull sak.

  Abildsø Gård er mer enn bare et sted for produksjon av eplemost. Det er et pusterom hvor blomster blomstrer i Blomsterhagen på Abildsø, og hvor hester og geiter gir glede og læring til de unge besøkende. Gården tilbyr ikke bare et estetisk og lærerikt miljø, men den tjener også som en læringsplattform som hjelper ungdommen med å oppnå skolefullføring og god deltakelse i samfunnet.

  Til tross for dens private eierskap gjennom Stiftelsen Abildsø Gård, er denne historiske perlen åpen for besøk etter avtale. Det er en sjelden mulighet til å oppleve en bit av Norges kulturhistorie, samtidig som man støtter et viktig sosialt prosjekt.

  Så, neste gang du nyter en flaske med MOST EPLE fra Matspecialen, husk at du ikke bare smaker på en forfriskende eplemost - du smaker på en tusenårig historie, du bidrar til et viktig sosialt prosjekt, og du støtter bevaringen av en nasjonal kulturarv. Det er ganske mye godhet i en enkelt flaske!

  For å oppleve mer av hva Abildsø Gård har å tilby, besøk gården, bestill hjemlevering av eplemost, eller utforsk de økologiske blomstene og de lokale produktene. Vårt samfunn trenger flere steder som Abildsø Gård - steder som bevarer vår kulturarv, gir tilbake til samfunnet, og tilbyr produkter av høyeste kvalitet.

  Abildsø vant både Gull og Sølv i NM for epleproduktene sine. Dette er gode saker!