Søk
CATERINGMENY
  Menu Close

  CATERINGHISTORIE

  H Ø Y D E P U N K T E R   1 9 9 1  -  2 0 2 1

   

  En sensommerkveld i 1991 sitter nybakt kaféeier Jan Nielsen med et eksemplar av det som skal bli starten på et fantastisk mateventyr; cateringbrosjyren til Bryn Café AS. Deretter bærer det fra dør til dør hos lokale bedrifter med gratisporsjoner med danskinspirerte snitter og smørbrød.

  Vi skriver 1996. Cateringsalget har for lengst passert omsetningen i kaféen og virksomheten har ikke flere rom å vokse i. Jan Nielsen får tips om ledige lokaler i Ole Deviks vei, en sokkeletg. Hvor det har blitt drevet bedriftskantine.

  Samtidig legges en av byens eldste cateringbedrifter, Matspecialen AS (1961), ut for salg. Våren 1997 blir avgjørelsen tatt; Matspecialen kjøpes og en stor ut- og innvendig ombygning av lokalene i Ole Deviks vei utføres. Jan Nielsen som opprinnelig er muremester fra Danmark, står selv som byggeleder med stor egeninnsats. I november kan de fusjonerte bedriftene flytte inn i 300 m2 moderne produksjonslokaler, under navnet Matspecialen AS.

  Påfølgende sommer blir det oppført en glasspaviljong i tilknytning til cateringkjøkkenet som rommer en liten kafé. Allerede året etter blir kaféen ombygd til kontorlokaler, som det første i en lang rekke ekspanderingsledd. Fusjonen har vært en stor suksess og alt i 2001 blir det behov for vesentlig mer plass. Etasjen over blir tatt i bruk, først og fremst til etablering av eget konditori. Her utøver konditor og tidligere kjøkkensjef på hotell Continental, Robert Bruun, sine kakekunster.

  Sommeren 2002 blir Kjelsås Catering AS oppkjøpt med ansatte og materiell, samtidig som bygging av selskapslokaler i 2. etg. igangsettes og innvies året etter. 

  Det nye millenniet innvies også med fokus på miljøet. I 2003 blir Matspecialen AS medlem av Grønt Punkt Norge AS, en medlemsstatus vi innehar den dag i dag. Vi deltar aktivt i næringslivets dugnad for innsamling og gjennvinning av emballasje.

  I 2005 slutter også To Små Kokker AS seg til oss og i perioden 2008-10 henvises også kunder fra Art Catering ASAnnikens Matglede, samt Smørbrødsalongen AS som alle har innstilt sine virksomheter, direkte til Matspecialen AS. 

  I 2009 velger Matspecialen AS å redusere forbruket med 85 prosent på all engangsemballasje -som første aktør i vår bransje.

  Vi har produserer nå eget servise, som er bygget i et lett hardplastmateriale. Det er lagt stor vekt på funksjonell design og brukervennlighet. Serviset har en utforming som gjør det lett å stable og vekten er lav.

  Sommeren 2010 må store deler av selskapslokalene vike for større plass til konditori og administrasjon og det investeres i nye produksjonsrom og 100 m2 lagerlokaler. Før året er omme, overtar vi cateringbedriften Knoll & Tott AS og er med dette det største cateringselskapet i Oslo-regionen!

  2010 er også året hvor Matspecialen AS blir en sertifisert Miljøfyrtårn-Bedrift. Nok en gang går vi foran i vår sektor, og viser konkurrentene veien samfunnet går i.

  Utmerkelsen Miljøfyrtårn stiller strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. En selvfølge i dagens samfunn, men ikke for snaut ti år siden, da vi tok oss mål om å oppnå dette.

  I 2011 feirer Matspecialen stolt sitt 50-års jubileum og mottar nå ordre for levering så langt Nord som Gardermoen. Distribusjonen foregår med bilpark fra Toyota utstyrt med moderne kjøleanlegg.

  Høsten 2012 tar varmtkjøkkenet i bruk over 200 m2 nye lokaler med topp moderne produksjonslinjer for storproduksjon og pakking, en investering på 6 mill. kroner. Markedsekspansjonen fortsetter mot Asker/Bærum og helt ut til Ås. Totalt disponeres det nå 1800 m2 bygningsmasse i Ole Deviks vei.

  I 2014-16 overtar Matspecialen AS kunder fra konkursrammede Klappet og Klart ASBordets GlederRoyal CateringHøybråten Catering og Muratti Catering. Bilparken fornyes med nye Mercedes Sprintere spesialbygget i Tyskland og det bygges eget tankanlegg for miljøvennlig drivstoff. Den årlige omsetning nærmer seg magiske 50 mill. kroner!
  Vinteren 2017 åpner Jan Nielsen gormetrestauranten À Láise i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo, og mottar mye heder og ære for denne.

  Høsten 2018 starter prosjektarbeidet med et av Matspecialens virkelige store satsningsområder: FRYST&FERDIG™-serien.

  Januar 2020 blir Frognerkilen Selskapsmat AS endel av den glade gjengen i Ole Deviks vei. Mye av det gode konseptet fra disse, har vi valgt å ta med oss videre inn i våre menyer!

  I samme periode bygges det et splitter nytt gym til våre ansatte. Trening er et flott forebyggende tiltak mot slitasjeskader og livsstilssykdommer, og står fritt til bruk for alle tidlig denne våren.

  Året 2020 blir et spesielt ett. Matspecialen AS velger alikevel å holde åpent, når alle rundt oss stenger ned. Våre faste kunder som har et behov, får hjelp av oss i denne vanskelige perioden også!

  Våren og sommeren 2020 blir også brukt til å bygge opp nye nettsider og rebranding av frossenmat konseptet vårt. 

  2021 fortsetter foreløbig i samme stil som fjoråret sluttet, men kanskje begynner vi nå å se konturene av slutten på denne pandemien? Vi håper alle det ihvertfall.

   

  I år fyller Matspecialen 60 år, og vi gleder oss til å være din catering leverandør i 60 nye år, også!

   

  Vi ser fram til fortsettelsen!