Søk
CATERINGMENY
  Menu Close
  TILBAKE

  SÅ ENKELT SETTER DU OPP EN BUFFET

   

   En buffet er en fristende og enkel måte å servere mange mennesker. Her kan alle finne noe de liker, man får raskt mat på tallerkenen og rettene kan lages opp og anrettes på forhånd.

  Hva slags mat buffeten skal bestå av er heller ikke spesiellt regelbundet, men vi oppfordrer selvsagt til å ha gjestene dine i tankene, bruke gode råvarer og ha rene smaker. Er du en av de som synes trøffel-olje eller sweet-chili sauce passer på ALT, anbefaler vi heller at du setter ut flasker med dette ved siden av rettene dine, enn å smaksette alt på forhånd. Da kan gjestene dine velge, og det er litt av poenget med buffet, tenker vi.

  La oss ta utgangspunkt i at du skal ha buffeten din hjemme. Og da f.eks på kjøkkenet, da stuen er stedet hvor gjestene skal sitte å spise. Vær da bevisst på hvor du vil at gjestene skal begynne å forsyne seg fra, og sett opp buffeten din slik at dette vil være naturlig. Vær nøye med å lose de første gjestene i starten, så skjønner baktroppene systemet av seg selv. Pynt buffeten med duker, blomster og annet fest-skaperi, og hvis det er mulig, planlegger du bordoppsettet slik at varmmaten kommer ved komfyren. Fint for å holde saus, grønnsaker og poteter varme. Vær også klar over at mange tar seg varmmat først ved andre servering, så kanskje lurt å holde litt igjen på tilbudet til dette. Her er det jo f.eks mulig å sette opp en fin skjærefjøl, hvor vertskapet kan by på nyskåret stek eller lignende også?

  Det som er viktig uansett oppsett, er å holde av nok plass på benken til at folk kan sette ned tallerkenen når de forsyner seg - tenk cafeteria prinsippet. Godt serveringsbestikk (gjerne klyper) er heller ikke å undervurdere, og unngå høye glassylindere og tynne coctailgafler – disse velter bare og skaper søl og bryderier underveis. Også lurt å velge stort nok bestikk, så du slipper å fiske opp den lille skjeen fra dressingen gang etter gang, folk kan forsyne seg raskere etc.

   Når det gjelder oppsettet av rettene dine, er vår generelle anbefaling som følger:

  • Tallerkener
  • Brød med tilbehør
  • Kalde retter av fisk og skalldyr
  • Kalde retter av fugl og kjøtt
  • Salater og kalde grønnsaksretter
  • Kalde garnityrer til varmmat
  • Varme retter av fisk og skalldyr
  • Varme retter av fugl og kjøtt
  • Varme garnityrer til varmmat
  • Tallerkener
  • Ost
  • Fersk frukt og tilbehør til ost
  • Desserter og kake

  Vi anbefaler drikke, glass og bestikk direkte på spisebordet, eventuellt på et eget sidebord, vekk fra buffeten. Her kan folk som bare vil ha påfyll med farris slippe å stille seg bakerst i matkøen.
  Sørg også for at alle har noe godt i glasset ved velkomst talen, og send folk til buffeten i puljer. Da slipper du at det køer seg opp!

  Vi ønsker deg lykke til med arrangementet ditt, og husk at hvis du synes det virker overveldende, er det alltid lov til å kontakte oss på Matspecialen, så handler vi inn, tilbereder, anretter, varmer opp, pynter og leverer maten på avtalt tid. 365 dager i året! Etterpå kan vi komme innom og ta med oss oppvasken også!

  Ta en kikk på vår gode Tapas her, eller hva med et skikkelig klassisk koldtbord?

  Sett opp buffeten slik du nå har lært deg, og KOS DEG med gjestene dine istede😊

   

  Kommentarer
  Legg igjen en kommentar Lukk